Forever living (C9, F1, F2) – BLUFF

foreverlivingbluff

 

Jag har blivit kontaktad av flera personer som vill sälja mig en svältdiet som jag kallar det. Ni som använder instagram känner säkert igen Forever living eller C9 paketet. Bara en massa lurendrejerier! Jag skulle få köpa C9 paketet för 1375 kr. Det är ett 9 dagars program där man mer eller mindre lever på deras produkter. Dag 1 och 2 skulle man äta smoothie, aloevera och någon mellanmålsfiber. Sen rekommenderar dom 30 min träning dessa dagar (om man orkar). Inte konstigt att man tappar i vikt om man inte får äta och sen ska träna också. Dag 3-9 skulle man äta ett mål mat om dagen på 600 kalorier sen någon av deras produkter som heter ultra. Även där är det 30 min träning som gäller. Var man nu ska få den energin ifrån.. När man är klar med C9 ska man gå på nästa steg, F1 och sedan F2 som även dom kostar en massa pengar.

Jag blir förbannad på folk som försöker lura i en sånt här. För det första är det svindyrt för ett 9 dagars program och för det andra är det inte hållbart överhuvudtaget. Självklart så kommer man få resultat av detta program men det skulle du kunna göra utan deras produkter. Det är bara att äta mycket mindre än vanligt, då kommer du få samma effekt. Men hur bra är det? Kroppen behöver energi för att fungera så jag skulle inte rekommendera någon att försöka svälta sig smal. Vad tror ni kommer hända när man börjar äta “normalt” igen? Jo, då går man upp i vikt igen.

Det finns inga mirakelkurer, det är hårt arbete som gäller. Sluta lägga ut en massa pengar på saker som inte fungerar i längden. Det kommer bara göra dig olycklig. Försök ändra dina matrutiner istället. Ersätt en del av kolhydraterna med grönsaker, ät mer protein om du behöver det och ät regelbundet. Det viktigaste, RÖR PÅ DIG! Ingen kommer få sin drömkropp genom att sitta i soffan och pilla navelludd.

24 thoughts on “Forever living (C9, F1, F2) – BLUFF

 1. Du har ju missförstått allt helt och hållet….
  Visst det kostar mycket pengar. Men det är en kickstart till ett bättre liv. Du ska inte äta “normalt” efter du är klar. Det lär dig hur mycket kalorier du behöver äta m.m. Känner väldigt många som kört c9 och söt suget är borta, man har fått mer energi, du tränar mer , man är inte lika hungrig som tidigare etc listan kan göras lång. Men detta är din blogg så skriv vad du vill. Men läs och prata med några som använt det och utvärdera efter det. För du verkar ju inte förstå vad c9 är….

  • Vad är “normalt” då? Alla fördelar du nämner kan man lära sig på andra sätt än att svälta. Det finns bättre och billigare vägar att gå.

 2. För mig är C9 endast en start och för att få upp ögonen för hur jag äter, vad jag äter och varför. 600 kcal är mat och man får dessutom äta 2 shakes a 200 kcal dvs man äter 1000 kcal/dag. Sedan finns fria listan vilket är toppen med grönsaker, frukt och bär. Om man vill fortsätta med F1 så får man mer instruktioner med matrecept och träning. Men naturligtvis går det hela sedan ut på att få bättre vanor och ett livslångt hälsosammare liv.

   • Då hoppas jag att DU är medveten om att när du läser en text så verkar du inte läsa alla ord innan du svarar. Personen har klart och tydligt skrivit att man äter 1000 kcal/dag men sen finns det sånt man får äta från den så kallade fria listan som består av minst 40 produkter. Så UTÖVER 1000 kcal så äter man mer.

 3. Det är en synvinkel, jag förstår din poäng. Men det finns en grupp människor som inte har den ambitionen eller förmågan att göra en omställning själv, därför finns sånna här alternativ. Och de människorna är beredda på att betala ett högt pris för att någon annan har lagt upp den åt en. Det är alltså inte till för alla…. Jag tror inte alls på att sänka kaloriintag under nivåer där man blir trött eller hungrig! Jag talar för vardagsmotion hela livet ut!!! Jag har körkort och bil men promenerar och cyklar överallt och tar alltid trappan! Det gör automatiskt att man förtjänar att äta det man tycker om varje dag utan att räkna kalorier.

  • Men hur många av dessa personer håller detta i längden? Sen att dom köper deras skitprodukter som dom inte ens behöver. Det är bättre att hitta en balans gällande kost och träning. Det gör man självklart inte på en dag som många verkar tro. Men en långsiktig lösning är det bästa!

  • Jag tror inte att det är många som fortsätter. Ingen av dom jag känner har gjort det. Dom har varit taggad dom där 9 dagarna och fått resultat. Efter det har det som dött av och det har gått lika snabbt att gå upp det dom har tappat. Ganska bortkastade pengar.

 4. Bra skrivet, och bra svar på kommentarena! Jag hamnade i samma typ av diskussion igår, som jag alltid gör när jag försöker diskutera med dem som tror att det finns quick-fix och kurer och drycker och pulver och fan och hans moster som ska lösa deras problem med vikten. Rör på er och ät bra mat och finn en balans därimellan. Punkt. 99 % av de som ör överviktiga underskattar hur mycket se stoppar i sig och överskattar hur mycket de rör på sig. Ren fakta. Har det tagit år att dra på sig övervikt kommer det krävas år för att gå ner igen om man vill ha en bestående förändring. Och det kostar – svett och slit och hårt arbete under lång tid. Av med offerkoftan och sätt igång! Är så less på överviktiga som blir kränkta över att höra detta, som säger att det vet allt det där redan, och behöver ingen som tjatar bla bla bla. Sätt igång istället för att skyll på det ena och det andra och tyck inte så synd om er själva för Guds skull..

  • Äntligen någon med samma tänk som mig! Självklart skulle jag också önska att det fanns en lättare väg och om jag fick välja skulle jag mer än gärna äta choklad varje dag. Men verkligheten funkar inte så. Det ÄR kämpigt! Alla som sitter där och säger att dom “provat allt” och “inget funkar”. Det är skitsnack och ren lathet! Man kan bara man vill och börjar man aldrig så kommer man aldrig nå sitt mål.

 5. C9 är ingen diet, ingen bantning och inget svältprogram. Det är en kickstart, och jag är evigt tacksam att den finns.
  Jag blev återförsäljare i aug 2015 och tänkte att jag ville testa denna produkt i dec 2015 men fattade inte då vilken positiv effekt den skulle ha på mig. Ända sen min livmodersoperation i mars 2015 har jag knappat fått sova en enda natt pga att jag kastades in i klimakteriet, och jag är bara 46 år. Tanken att varje natt skulle vara så tills i kanske 70-årsåldern var fruktansvärt deprimerande. Redan efter dag 1 på C9 sov jag en hel natt! Sen fortsatte det underbara livet och alla klimakteriebesvär försvann. Detta tack vara den omstart man gör med kroppen och hormonerna hamnar i balans.
  Efter dessa 9 dagar med tappat sötsug, ny energi och bra matvanor så gick jag ner lika mycket till och hamnade på min idealvikt, och den har jag haft sen dess 🙂

  • Hej Christina!
   Jag förstår att du vill få det att låta som att Forever Livings produkter är värsta mirakelgrejerna då du är återförsäljare. Men jag är ledsen att behöva säga det men deras produkter har ingenting att göra med dina klimakteriebesvär eller hormonbalansen. Jag tycker att det är tråkigt att du försöker få andra att tro det. Jag hoppas att du inte tipsar andra som har samma besvär som du att börja med C9, istället tycker jag att du ska säga åt dom att kontakta en läkare. Sen det där med att sötsuget försvinner, än en gång det har ingenting med deras produkter att göra. Du kan åstadkomma samma sak med en ren kost och det är billigare dessutom.

   • @litenyttigare: hur kan du veta att det inte beror på deras produkter att Christinas besvär försvann? Har du en läkarexamen? Om du har det borde du vara insatt i de studier som finns gällande aloe och kroppen. Jag är reumatiker och är inne på min 8:e dag på C9 programmet. Har tidigare druckit endast aloe drycken för just mina besvär. Och sanningen är: det hjälper! Absolut, du har rätt i att det finns andra tillvägagångsätt att gå ner i vikt, göra en detox, få bukt med ledbesvär osv. Allt leder tillbaka till kosten. Och detta program hjälper folk med just det, kosten. Så istället för att negga kan du ju visa dina skills och på samma sätt som forever living skriva ihop ett program med matkostsförändringar som faktiskt kan hjälpa folk.
    Forever livings produkter är definitivt ingen bluff.

    • Hej Karolina! Jag vill jättegärna ta del av dom studierna som visar att forever livings produkter hjälper mot reumatism och allt annat ni hittar på. Om det verkligen funkar så förstår jag inte varför läkare inte rekommenderar deras produkter.. Konstigt eller hur? Det verkar bara vara deras återförsäljare som tycker om deras grejer.
     Jag är tyvärr ingen kostrådgivare men om du vill så kan jag rekommendera en personlig tränare.

     • Litenyttigare: Förstår inte varför du är så arg? Vad är det för fel om man hittar en produkt som hjälper en person? Varför kan du inte vara glad för att den personen mår bättre? Och hur kan du säga att produkterna inte hjälpte mig – är du i min kropp eller? Självklart kan man slippa sötsuget på många sätt, men tydligen så är C9 en enkel lösning eftersom den säljer i tusentals. Forever Livings produkter är kosttillskott och inga läkemedel. Försök att vara lite mer positiv, det kan inte vara bra att vara så negativ mot andra människor. Ha det gott 🙂

 6. Jag har läst och tagit del av alla kommentarer på denna personliga sida och blogg.
  Som seriös och långsiktigt arbetande företagare /Forever independent business owner, (återförsäljarre av aloeveraprodukter från Forever living products) så behandlar jag alltid konkurrenter schysst och seriöst. Jag klankar aldrig ner på konkurrenter genom att klassa ner, svärta ner, lägga ut ironiserande bilder. Det är mitt sätt att se på saken-

 7. Jag har gått igenom många forum och kommentarsfält och slås av hur innerligt och frenetiskt FL-människor försvarar sina “mirakelmetoder/produkter” och hur man gör allt för att övertyga folk som kritiserar har fel. Det får iaf mig att se varningssignaler. En del har jämfört företaget med en sekt och ju mer de hysteriskt försöker “omvända” alla kritiker ju mer misstänksam blir jag. Bra blogg för övrigt!

 8. Varför vara så emot det? Låt de som använder Forever Livings produkter och så kan väl ni som är så hatiskt emot produkterna använda andra produkter. Man behöver inte kasta så mycket skit på någonting. Såklart att detta kanske inte passar för alla. Andra kanske hellre kör 5:2 eller så. Men faktum.är att C9 har hjälpt många – inse det. Och om det kostar pengar? Låt folk få lägga de pengarna på dessa nyttiga grejer om de har råd. Vet du hur mycket rökare slänger ut pengar på att komma närmare cancern och döden per år? Där kan du snacka bortkastade pengar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *