2016-01-26

Snart är svinkopporna ett minne blott. Penicillinet gjorde susen! Hon är fortfarande röd där dom har varit men det bleknar för varje dag som går. Undra vad nästa grej blir.. ;)

Jag har en väldans massa bilder från studion som jag inte har lagt upp.. Minnet är bra men kort! Här är några.. :)

kusiner lillamia pappaochmiasötmia234123 DSC_9160 DSC_9168 massabus DSC_8992 DSC_9227 busisarDSC_9230

Dessa svinkoppor..

Alltså denna vecka.. Dessa svin kanske man ska säga.. Salvan vi fick i onsdags funkade inte speciellt bra, eller jo, svinkopparna som vi smörjde in blev inte värre. Meeen.. På torsdagen hade hon fått en till på baksida lår så vi smörjde även den. Sen på fredagen, igår alltså, hade hon fått en på ryggen och fulla mupperiet (blygdläpparna). Det var inte bara en där nere, det var flera. Visserligen var dom inte jättestora men direkt jag tog av henne blöjan var hon där och kliade. Frustrationen.. Man tycker att man gör allt men lik förbannat kommer det nya. Vi ringde 1177 och dom tyckte inte att vi skulle använda salvan på mupperiet vilket jag förstår. Då var det bara ringa vårdcentralen igen för dom sa i onsdags att om det inte försvinner ska vi ringa dit igen och då ska dom hjälpa oss. Jo tjena! Då helt plötsligt blir vi hänvisad till barnmottagningen på NUS för vi ska tydligen inte ens gå till vårdcentralen. Jag fattar ingenting.. Varför sa dom inte att vi skulle dit redan i måndags? Jaja.. Jag ringde dit och hon hörde direkt att det inte var bra så vi fick en akuttid. Och äntligen, äntligen, äntligen fick hon penicillin! Tusen miljoner tack! Nu borde vi bli av med den här skiten.. :)

Nu gäller det bara att få i henne penicillinet, det var inte det lättaste.. Hon tyckte inte om det så hon spottar ut det mesta. Är det någon som sitter på världens supertips? :)

Sämsta vårdcentralen

Äntligen fick vi en lugnare natt.. Det har inte varit roligt dom sista dagarna, Mia har knappt sovit varken på nätterna eller dagarna. Igår fick vi fara på vårdcentralen igen och det gick ju.. bra.. Först fick vi träffa en manlig (lite yngre) läkare som var superbra, lugn och förstående. Sen hämtade han sin kollega för han ville höra vad hon tyckte. In kommer världens jävla ragata som förmodligen skulle behöva ett redigt skott i råttan eller något. När jag sa att jag ville att Mia skulle få penicillin blev hon skitförbannad och fräste åt mig. Jag sa att vi skulle fara utomlands och då blev hon ännu mer arg och frågade om jag skulle ge min dotter penicillin bara för att jag vill kunna åka utomlands. Jättekul att höra när man redan är knäckt för att man inte har sovit på flera dagar och har en bebis som skriker hela dagarna. Och nää jag vill inte ge henne penicillin på grund av det, utan för att hon ska bli bra. Självklart känner jag mig orolig över att åka till Kanarieöarna ifall att hon skulle bli jättedålig där. Vad gör man då? Sen förklarade jag att hon inte sov något på nätterna och då sa hon bara surt att det minsann inte var på grund av svinkopparna. Nä, nä hon kliar och skriker bara för att det är kul.. När hon började prata om salva blev jag less för att vi redan fått en salva som inte fungerar. Och det roliga är att då säger hon att den vi fått inte ens hjälper mot svinkoppor.. Men varför rekommenderar dom det för då? Det är klart att jag inte känner något som helst förtroende för dom. Tillslut var det bara att ge med sig och ta den där salvan men när vi kom hem och lästa på så innehåller den faktiskt antibiotika. Sen kan jag tycka att hon borde lugnat ner sig och förklara för mig att det i princip är samma sak som att ge henne penicillin istället för att gå på väldigt hårt och trycka ner mig. Denna kvinna fick mig att känna mig som världens sämsta mamma så jag grät när jag kom därifrån. Det spelar ingen roll om hon hade en dålig dag som gjorde att hon betedde sig på det sättet. Har man ett sånt yrke får man bannemig bita ihop. Jag som hatar allt som har med sjukvården känner mig inte alls sugen på att be dom om hjälp mer. Och ja, jag är jäkligt sugen på att byta vårdcentral.. För jag vill inte bli bemött på ett sådant fruktansvärt sätt mer.

Grattis till Mariehems vårdcentral, ni får pris för världens elakaste personal och sämsta vårdcentral! Dags att se över era anställda kanske..

Svinflickan

Det var inte en rolig natt.. Knappt nån sömn och 05.30 hade Mia morgon.. Jag vill bara att dessa svinkoppor ska försvinna så att hon blir normal igen. Hon är inte alls rolig.. Om det är någon som vill köpa så är hon billig nu.

image

image

Svinkoppor

Nu har vi fått bekräftat att Mia har svinkoppor. Och var kommer dom ifrån då? Jo tydligen så kan barn få det av streptokocker viruset.. Halsfluss alltså.. Min kära syster är inte så mycket värt just nu.. Vi har fått en salva som vi ska smörja med och som vi redan gjort rengöra med klorhexidinlösning. Blir det inte bättre om en vecka ska vi dit igen. Detta var ju minst sagt drygt.

image