Förberedelser

Idag har ugnen fått arbeta som tusan, och köksassistenten för den delen. Jag hade nog aldrig klarat mig utan den. Vi har bakat till dopet imorgon och som tur var har jag lejt bort både tårta och bullar. Annars hade jag aldrig hunnit med.. Men nu är det mesta klart och allt är förberett inför morgondagen.. Tror jag. Vi lär ju märka.. :-)

image

Prova på allt il

Nu har jag också fått ett sånt där prova på allt il.. Är helt inne på att göra nyttiga snacks och igår blev det som sagt glassen som Susanne tipsade om. Idag har jag hunnit göra bullar med kanel och äpple, dom var verkligen supergoda! Sen har jag även gjort mangobollar men dom har jag inte provat än. Finns massa fler saker som jag vill prova men man kanske ska ta en sak i taget.. Recepten kommer!

DSC_0508DSC_0531DSC_0527

Nyttig mugcake

Igår testade vi att göra en sån där mugcake och det blev en nyttigare variant. Jag blev positivt överraskad för den var riktigt god. Sen är det ett plus att det gick snabbt och var så himla enkelt. Kommer definitivt göra det fler gånger och även experimentera med olika bär, nötter osv.. :-)

DSC_9844

Kokosbollar in the making

Har provat göra ett nytt mellanmål idag, eller snacks kanske man ska säga. Kokosbollar. Jag fööörsöker ju köra på lite nyttigare även fast det inte går så bra alla gånger. Istället för socker har jag sötströ i. Dom blev supergoda! Skulle bara ha gjort dom lite mer kompakta för dom vill lätt trilla isär. Men nu vet jag det till nästa gång. :-)

DSC_3261

Dick Cupcakes

Dick cupcakes

Idag var min sista riktiga arbetsdag innan semestern, har tänkt köra övertid både lördag och söndag. Det var även min tur att bjuda damerna på fika. Jag gjorde något som jag tyckte att dom alla behövde, haha! Visst blev dom lite småsöta ändå? ;-)

Päroncognac

Fick lite päroncognac av Susanne så nu blir det praliner. Tryffeln är klar och den var mycket god. Jag skulle lätt kunna trycka i mig allt men jag får passa mig så att jag inte blir full, det är trots allt sprit i, haha! ;-)

DSC_9428

Turkisk peppar

Nu har jag gjort mina första praliner på egen hand, eller nästan iaf. Patrik fick ställa upp som min assistent. Dessa är med turkisk peppar och hockeypulver, mums säger jag bara! Kladdigt som bara den blev det men jag klagar inte. ;-)

DSC_8965