Nu är det inte länge kvar

Sista dagen.. Eller det är typ 2 timmar kvar. Idag regnar det så det känns rätt skönt att åka hem. Börjar få liiite hemlängtan.. Fast det känns drygt att vi måste sova på Rest and fly. Hade varit mycket bättre om vi kunde åka hem till umeå på en gång. Jag hoppas att det inte är som förra gången, nå skitungar som springer fram och tillbaka utanför dörren mitt i natten. Meeen vi ser ju. Nu ska jag fortsätta packa så det blir gjort någon gång.

Dagen innan hemgång

Nu har jag äntligen fått tag i Wifi kort!! Fick lov att gå till ett annat hotell och köpa där. Så här sitter jag, bänkad framför fotbollen, inte riktigt men Patrik gör det. Jag nördar framför datorn med öl och all min choklad. Bättre än så blir det inte!

Dom här sista dagarna har jag känt mig helt slut. Därför har det blivit mest sol och bad och bäst av allt, sovmornar. Fast igår var jag uppe tidigt för att fota soluppgången, är lite grinig över att det är en grej i vägen för min bild. Får se om jag orkar upp imorgon och gör ett nytt försök.

Imorgon far vi hem. Känns jätte tråkigt att lämna denna underbara ö. Jag skulle så gärna vilja stanna kvar i några veckor till. Fast samtidigt börjar man sakna folket där hemma och jag har massor med saker framför mig. Det är mycket som händer i mitt liv och det gillas otroligt mycket!

Här kommer två filmer från när vi var i Furnas :)

Choklad är gott

Idag har det varit strålande sol så vi har mest legat och stekt. Jag blev lite godissugen så nu har jag köpt på mig en massa choklad, mums! Hotellet har fortfarande inte fått några wifi kort vilket är väldigt surt. Patrik ska se fotboll ikväll så det hade varit perfekt med internet. Funderar på att ta med mig laptopen till en galleria så att jag har något att göra. Blir väldigt långtråkigt för mig annars.

Lite glass

Har precis ätit en god glass i köpcentret. Snart är det dags för middag, vi ska äta tidigare så att vi börjar ställa tillbaka till det normala. Då är det slut på glass och öl varje dag tråkigt nog. Hotellet har slut på wifi kort så jag kanske inte kommer kunna ladda upp fler bilder. Dom kanske skulle få in idag eller imorgon så jag håller mina tummar och tår :)

En slöar-dag

Jag har haft världens hemskaste mardrömmar om den där äckliga vägen upp till Eldsjön. Det var typ monster överallt och vi tog oss ingenstans. Jag brukar vara väldigt känslig och få såna drömmar för minsta lilla, typ skräckfilmer och sånt. Var skit rädd när jag vaknade, huvva! Kunde inte somna om så jag var tvungen att väcka Patrik. Han fick lov att hålla om mig och då sov jag självklart som en prinsessa ^^

Både jag och Patrik har varit helt slut idag, han hade inte heller sovit speciellt bra. Därför bestämde vi oss för att bara ligga vid poolen och få vila upp oss lite. Det har varit otroligt skönt att bara få va, inte göra någonting, bara njuta! Det har varit lagomt med sol konstigt nog. Var en jäkla massa moln en bit bort men dom kom inte till oss, eller bara några utav dom och då var det bara skönt.

Nu är det inte många dagar kvar tills våran underbara semester är slut. Jag skulle gärna vilja stanna kvar här i några veckor till. Fast när jag fick höra fröken Lundmarks ljuva stämma så fick jag ändå liiiiite hemlängtan. Gissar på att det kommer bli en massa surrande när jag kommer hem, hoppas ingens öron kommer börja blöda bara, hahahaha!

Tänkte bjuda på lite blandade bilder, några är tagna idag men inte alla ^^

Östra delen av ön, Eldsjön, Furnas

Idag har vi varit på en alldeles för lång biltur, vi har kört runt östra delen av ön. Det tog säkert 10 timmar så man var ganska slut efteråt. Vi började iaf med att fara till Eldsjön eller Lagoa do Fogo som det heter. Man ser själva berget från våran balkong och det är alltid en massa dimma där. Patrik varnade mig för att vi inte skulle se något men envis som jag är skulle jag upp dit ändå. När vi började komma upp dit blev det alldeles dimmigt och man såg inte många meter framför bilen. Det var hemskt! Vi stannade på ett ställe där man skulle se sjön man man såg inget annat än dimma. Vi fortsatte en bit, lite längre ner och då såg man sjön, ganska tur! Otroligt vackert men det kändes lite samma stuk som Tvillingsjöarna. Jag tycker inte att det var värt den där nära döden upplevelsen med dimma och grejer.

Efter Eldsjön for vi till Furnas. Det var häftigt!! Varma källor och det bara kokade i marken. Sjön var inte speciellt fin, gulbrun aktig typ. Det var den som skulle vara den så kallade Ungdomens källa. Jag såg då inte någon som badade där och jag var inte alls så sugen på det. Vi tog en lång promenad istället och jag fick fota lite. Det var varmt som attan, egentligen skulle man haft sig en hatt eller något.

Efter dom två stoppen fortsatte vi bara runt ön och stannade lite här och var. Just denna sida av ön var mycket grönare eller det var mer växtlighet kanske man ska säga. Vi hittade ett vattenfall i närheten av Salga. Det låg precis bredvid vägen så det var inte svårt att missa. Mycket fint! Vägen mellan Nordeste  och Ribeira Grande var inte rolig. Upp, ner, gupp, gupp, avsmalnad väg, brant backe, skarp kurva osv.. Det kändes väldigt skönt att komma på motorvägen kan jag lova!

Vi filmade när vi var uppe vid Eldsjön. På den första filmen så är vi längst upp där det var sån hemsk dimma! På den andra kan man faktiskt se den vackra sjön.